Zonder wijn geen festijn!

Je herkent het vast wel: je gaat een feest geven, maar je hebt nog geen idee over wat je je gasten te drinken kunt aanbieden. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van wie je gasten zijn, maar ook welke feestelijke gelegenheid je gaat geven. Echter geldt het volgende: Wijn is bijna altijd fijn!

Wijn als sfeermaker op de kaart gezet

De geschiedenis van wijn als exclusieve drank voor bijzondere gelegenheden gaat al ver terug in de tijd. Mocht je hier geïnteresseerd in zijn, neem dan zeker eens een kijkje op Wikipedia. Ben je nieuwsgierig naar welke wijnsoort past bij jou feestje? Lees dan vooral nog even verder!

Voor elk feestje een specifieke wijn

Niet alle wijnsoorten zijn toepasselijk voor specifieke feestelijke gelegenheden. Wil je een keuze kunnen maken in welke wijn past bij het feest dat jij gaat geven, vraag jezelf dan eerst eens af wie er op je feest aanwezig zullen zijn. Je kunt je wellicht wel voorstellen dat een feest bij de plaatselijke amateurvoetbalclub een ander soort publiek trekt dan een feest voor gemeenteraadsleden die een gunstige verkiezingsuitslag te vieren hebben.

In de regel is het zo dat wijn op elke chique gelegenheid, hetzij een gala of een nieuwjaarsborrel, sociaal gewenst is. Dit komt door het luxe imago van wijn als drank en het zeer gevarieerde aanbod van wijnsoorten waardoor er voor bijna elk soort feest een specifieke wijn gebruikelijk is.

Moet ik een feest geven om wijn te kunnen drinken?

Nee, je hoeft absoluut geen feest te geven om wijn in huis te kunnen halen. Zo zijn er meer dan genoeg wijnsoorten die ook lekker zijn bij een avondmaal. Het maakt niet uit of je een vis, vlees of vegetarisch gerecht op tafel zet, want ook hier geldt: voor elk diner is er een passende wijn!

Wil je meer te weten komen over het gevarieerde aanbod en de eindeloze toepasselijkheden van wijn? Kijk dan zeker eens op allewijnen.nl. Hier vind je álles over de wijnen die lekker zijn bij het feest of diner dat jij geeft!