Een catering bedrijf inhuren of toch zelf koken?

Een vaakgestelde vraag: wat zullen we met het feestje voor dit jubileum weer eens doen qua culinaire omlijsting? Het inhuren van een catering bedrijf is vaak een zekere keuze, waarbij het eten niet verbrand geserveerd word en je mogelijke blamages voorkomt. Aan de andere kant is het uithangen van de keukenprins(es) ook een super idee. Op deze manier geef je een stukje van jezelf. En om het feit dat liefde en gezelligheid deels door de maag gaat, is dat wellicht meer dan de moeite waard! Vandaar dat we je ter inspiratie een authentiek non-vegetarisch recept meegeven… Wie weet, lamsvlees met abrikozen?

Lamsvlees met abrikozen

Ingrediënten:

250 g lamsvlees in stukje of shoarmavlees
2 el olie
1 ui
1 teentje knoflook
halve el komijn,
50 g gedroogde abrikozen
1 tl tomaten puree
1 tl geraspte gemberwortel
1 tl bruine suiker
zout en vers gemalen peper
2 Naan broodjes

Voorbereiding:

Snij het lamsvlees in stukjes. Snipper de ui en het knoflook. Snij de abrikozen in reepjes.

Bereiding:
Verwarm olie in een braadpan en bak hierin op hoog vuur het vlees licht van kleur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe met de komijn, in reepjes gesneden abrikozen, tomatenpuree, gemberwortel, bruine suiker, zout en peper. Verwarm dit alles op hoog vuur. Schenk 5 eetlepels water bij het vlees. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in 20 minuten gaar worden. Let op aanbranden. Voeg eventueel extra water toe. Verwarm de Naan broodjes in de oven of opengesneden onder de grill. Let per persoon een opengesneden broodje op een bord en verdeel er het vlees over. Schep er paprikasalade naast.

Overig:
Bereiding: ca. 30 minuten
Maaltijd voor 2 personen

 

Lamsbout met groene kruidensaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Voedingswaarden: Niet bekend
Tags: Peterselie, versgemalen peper, zout, rozemarijn.

Ingrediënten
1 lamsbout van 1.5 kg
125 g boter
1 teentje knoflook
2 eetl. fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
Zout
6 gedroogde tomaten op olie
2 eetl. bloem
0.5 eetl. tijm, fijngehakt (vers of diepvries)
0.5 eetl. oregano, fijngehakt
2 dl rode wijn
1 dl citroensap
Enkele takjes munt
Enkele takjes rozemarijn

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 50 g boter met 1 geperst teentje knoflook, peterselie, zout en peper. Verdeel de kruidenboter over de binnenkant van het vlees. Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ze erover. Bind de lamsbout op met keukentouw. Leg het vlees in de braadslede en strooi de bloem, de tijm en de oregano erover. Leg het bot erbij voor de smaak. Verdeel 50 g boter in vlokjes over het vlees.Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad deze rondom bruin in 25 minuten. Verwarm de wijn, 2 dl water en het citroensap en giet dit bij de lamsbout. Braad nog ca. 30 minuten en bedruip het vlees af en toe. Haal de lamsbout uit de braadslee. Dek het vlees even af met aluminiumfolie en laat 5 – 10 minuten rusten zodat de vleessappen goed door het vlees verdeeld worden. Zeef het braadvocht boven een steelpan. Laat het braadvocht 10 minuten zachtjes inkoken. Voeg 1 theel. fijngehakte muntblaadjes en 1/2 theel. gehakte rozemarijnblaadjes bij de saus, klop van de warmtebron af 25 g boter door de saus en maak deze op smaak af met peper en zout. Serveer het vlees in plakken met de saus.