Met kerst koken of catering bestellen?

keukenmessen

Ieder jaar weer neemt het kerstdiner tijdens de kerstdagen een belangrijke plaats in en dat is niet voor niets. Kerst is een tijd voor samenzijn met de familie en wat meer aandacht voor elkaar. Ruzies worden bijgelegd en banden worden aangetrokken. Aan de andere kant ontstaan er ook veel knallende ruzies tijdens de kerstdagen, maar dat is al tijden zo. Het kerstdiner neemt zoals gezegd dus een belangrijke plaats in rond de kerstdagen, veel mensen hebben zowel op eerste kerstdag als op tweede kerstdag een kerstdiner, eerst bij de ene familie en dan bij de ander. Eten op kerstavond is toch iets speciaals, het is donker buiten, binnen sfeerverlichting.

Thuis koken

De meeste mensen kiezen er toch voor om gewoon lekker thuis te koken voor familie en/of vrienden. Het voordeel is dat je precies weet wat je op tafel te eten krijgt en dat je heerlijk intiem met zijn allen van het kerstdiner kunt genieten. Wat wel lastig kan zijn is de hoeveelheid eten die bereid moet worden, zeker als je een grote familie hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je goed beslagen ten ijs komt, dat je bijvoorbeeld alle ingrediƫnten in huis hebt, met scherpe keukenmessen werkt en de keuken opgeruimd houdt. Een opgeruimde keuken werkt niet alleen prettiger, het is daarnaast ook een stuk veiliger. Wat hulp in de keuken is ook welkom, probeer dus met iemand samen het kerstdiner voor te bereiden, alleen is het bijna niet te doen.

Catering laten komen

Wat je ook steeds meer ziet is dat mensen een cateringbedrijf in de arm nemen om het kerstdiner thuis te laten bezorgen. Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat je geen uren in de keuken hoeft te staan en gewoon lekker met de gasten aan de borrel kunt gaan. Het nadeel is natuurlijk dat er een behoorlijk prijskaartje aan kan zitten, hoewel, zelf koken kost natuurlijk ook geld en tijd. Met kerst wordt er toch wat luxer gekookt en als je voor veel man moet koken kunnen de kosten oplopen. Maar goed, daar gaat het eigenlijk niet om met kerst, de bedoeling is dat je samen in een sfeervolle omgeving kunt ontspannen. Een ander groot voordeel van een cateringbedrijf is dat je veel minder afwas hebt. Eigenlijk zit catering tussen thuis koken en uit eten in, je kunt gewoon lekker thuis eten maar hoeft niet zelf te koken. Het is dan ook niet voor niets dat catering steeds populairder wordt om in te zetten als kerstdiner.