Diner aan huis organiseren

Diner aan huis organiseren

Tijdens kerst, Pasen of een verjaardag organiseren de meeste Nederlanders een diner. Zeker als het om een speciale gelegenheid gaat wordt er nog wel eens groot aangepakt. Een diner thuis organiseren is vele malen leuker dan uit eten gaan in een restaurant. Het zorgt namelijk voor een persoonlijke sfeer en daarnaast wordt het ook meer gewaardeerd door de gasten. Maar hoe organiseer je nou eigenlijk een diner en wat voor hapjes en aankleding heb je daarvoor nodig? En kies je dan voor een horeca inrichting of toch meer een huiselijke stijl? In deze blog geven we een aantal tips. 

Aankleding 

Als je denkt aan een diner dan zie je vaak al gauw een mooie inrichting, een wit doek over de tafel met daarop een kaars voor je. Een diner is toch net iets chiquer dan een standaard etentje. Voordat er nagedacht wordt over de aankleding van de woning is het goed om stilt e staan bij wat voor soort diner er georganiseerd wordt. Gaat het om een verjaardag of om een promotie te vieren dan kan je dit terug laten komen in de aankleding. Ook is de aankleding afhankelijk van het aantal mensen dat komen op het diner. Zorg in ieder geval voor goede stoelen en een lange eettafel. Regel een mooi servies van tevoren en zorg dat alles bij elkaar past qua kleur. 

Eten bestellen of zelf maken?

Het belangrijkste onderdeel van een diner aan huis organiseren is het eten. Voor welke keuken wordt er gekozen en maak je zelf een menu kaart of staan de gerechten al vast? Dit zijn allemaal dingen waar er aan gedacht moet worden. Als je eenmaal de keuken hebt gekozen moet er nagedacht worden of je het eten bij een catering gaat bestellen of toch liever zelf maakt. Het is ook altijd goed om een paar delicatessehapjes in huis te hebben en een goede wijn om mee te starten.