Aziatisch eten

Thuis Aziatisch eten

Wat veel mensen niet weten, is dat het goed mogelijk is om deze gerechten zelf thuis makkelijk te maken. De vele pakjes met Aziatisch eten zitten boordevol kunstmatige toevoegingen die niet alleen ongezond zijn, maar ook erg prijzig zijn. Dit is zonde van het geld, omdat er een manier is om de Nederlandse keuken om te toveren tot een Aziatische keuken. Namelijk door gebruik te maken van de smaak umami.

Umami is een zeer bijzondere smaak die massaal wordt toegevoegd in Aziatisch en Oosters eten. Deze smaak typeert de gerechten komend uit die streek. In de praktijk zit er al umami in vlees en rundvlees. De smaak van umami wordt veroorzaakt door glutamaat, een stofje dat een volle en krachtige smaaksensatie in de mond garandeert!

Thuis Aziatisch eten

Nu het bekend is dat dit ene stofje kan zorgen voor de typische Aziatische smaak in het eten, is het makkelijk om thuis deze gerechten te maken, want glutamaat is helemaal niet duur. Het is dus mogelijk om deze specerij thuis makkelijk in te kopen en in de gerechten te verwerken.

Met glutamaat kan dus iedereen in het huishouden makkelijk simpele rijst- en kipgerechten omtoveren in Aziatische en Oosterse gerechten met de heerlijke en volle smaak die deze gerechten typeren. Het is ook mogelijk om zelf gerechten te produceren van rijst en groenten. Iedereen kan dus zijn creatieve ideeën kwijt in deze nieuwe gerechten.

Glutamaat is een door de Europese Unie erkende smaakversterker die veilig te gebruiken is. Er zitten dus geen nadeel in het gebruik van glutamaat. Hierdoor is het dus mogelijk dat werkelijk iedere kok of kokkin thuis de smaak van het Oosten kan ontdekken en proeven.