Lekkere wijn bij een goed gerecht

Wijn bestaat al erg lang en het wordt over de hele wereld gedronken door veel mensen. Er zijn veel wijnproducenten die over de hele wereld gevestigd zijn. Wijn wordt gemaakt door het vergisten van het sap van druiven en het volledige proces heet vinificatie. Wijnen kunnen ook erg verschillend zijn in prijs en er zijn verschillende soorten wijn, zoals rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn valt hier ook onder. Mousserende wijnen zijn champagne en lambrusco. De prijs van wijn wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de druif en de invloed van de wijnmaker. Omdat er zo veel verschillende wijnen zijn hebben veel mensen wel een favoriet die niet hetzelfde is.

Hoelang blijft geopende wijn goed en hoe bewaar je het?

Alcoholische dranken zijn erg geliefd bij veel mensen en wijn is na bier de meest geconsumeerde alcoholische drank in Nederland en het kan op veel verschillende momenten gedronken worden. Het kan zo zijn dat je een feestje hebt en dan kunnen de flessen wel opgaan. Als je zelf een glaasje wijn drinkt, maar er zit nog wat in de fles, kan ik het dan nog lang bewaren? Als je de wijn opent, komt het in aanraking met zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de wijn oxideert en dit geeft een azijnachtige geur en smaak. Als er meer wijn uit de fles is gaat dit proces alleen maar sneller omdat er meer zuurstof in de fles komt. Wijn dat in de koelkast staat krijgt dit minder snel, omdat de koude temperatuur het oxidatieproces vertraagt. De houdbaarheid voor de verschillende wijnen kunnen verschillen, maar wordt gezegd dat een fles wijn 2 tot 3 dagen houdbaar is. Een fles rode wijn heeft de beste smaak de eerste 2 dagen na het openen. Witte wijn is iets langer houdbaar als je het natuurlijk ook in de koelkast legt. Witte wijn kan dan maximaal 4 dagen meegaan en zo kan je nog lekker lang van je wijn genieten.

Een box met wijn bestellen voor de leukste feestjes

Wijn is het perfecte drankje voor de dames bij een feestje omdat bier vaak door de mannen wordt gedronken. Het kan lastig zijn om te bepalen welke wijn iedereen lekker vindt en daarom stelt Wijnproeverijbox.nl een pakket samen met verschillende wijnen waar jij dan met je familie en vrienden van kan genieten, je kan kiezen uit een compleet assortiment. Dit pakket is geschikt voor maximaal 10 personen en er zitten 6 soorten wijn in. Er zitten standaard wijnen in, zoals witte en rode wijnen, maar er zitten ook fruitige en kruidige wijnen in die door minder mensen worden gedronken. Zo kan je verschillende wijnen testen en misschien ook een lekker gerecht erbij hebben.