Wil je de akoestiek van je restaurant verbeteren? Zo doe je dat!

akoestische panelen

Als eigenaar van een restaurant wil je natuurlijk dat je klanten een unieke beleving hebben in je zaak en optimaal kunnen genieten van het heerlijke eten. Door te zorgen voor een betere akoestiek in je restaurant zullen jouw gasten zich nog prettiger gaan voelen in je zaak. Met een goede akoestiek zorg je ervoor dat jouw klanten een goed gesprek kunnen hebben aan tafel, dat niet het hele restaurant mee kan luisteren met een tafelgesprek en dat het een stuk rustiger en gezelliger is in je zaak. Daarnaast is het voor je personeel ook prettig als ze niet de hele dag in een rumoerige ruimte hoeven te werken. Misschien vind je het lastig om je akoestiek aan te pakken. Met onderstaande tips zal het een stuk gemakkelijker worden.

Plaats de tafeltjes uit elkaar

Een goede en makkelijke manier om de akoestiek in je restaurant te verbeteren is om de tafeltjes in je eetgelegenheid wat verder uit elkaar te zetten. Wanneer de tafels dicht op elkaar staan oogt het veel drukker in je restaurant. Gasten kunnen gesprekken volgen van andere tafels en zullen harder gaan praten om zichzelf verstaanbaar te maken. Hierdoor ontstaat er dus veel lawaai in je restaurant. Als de tafels wat verder uit elkaar staan creëer je rust en kunnen mensen gemakkelijk hun tafelgenoten verstaan. Daarnaast geeft het ook meer privacy als je wat verder uit elkaar zit.

Scheid grote groepen en kleine groepen van elkaar

In een restaurant komen natuurlijk verschillende soorten gezelschappen. Aan de ene tafel heb je een grote vriendengroep zitten die iets te vieren hebben en aan een andere tafel zit een stelletje die een romantische avond willen hebben. Het is niet prettig als een romantisch stelletje last heeft van het drukke geklets van de vriendengroep, hierdoor kan de romantische avond in duigen vallen. Zorg er daarom voor dat grote en kleine groepen van elkaar zijn gescheiden.

Vermijd een open keuken

Sommige restaurants hebben een open keuken. De gasten kunnen dan vanuit het restaurant in de keuken kijken.Voor de akoestiek is het niet wenselijk om een open keuken te hebben. In een keuken van een restaurant is het erg lawaaierig. Personeel van het restaurant loopt in en uit, er wordt gerommeld met borden en pannen en continu hoor je het geluid van het fornuis. Bij een open keuken horen de gasten die zitten te eten deze geluiden ook. Zorg dus in je restaurant voor een dichte keuken. Dit geeft veel minder lawaai en het komt ook rustiger over.

Aankleding

Ook de aankleding van je restaurant heeft invloed op de akoestiek. Daarnaast zorgt aankleding voor extra gezelligheid in je zaak. Plaats op de wanden akoestische doeken. Zorg ervoor dat er geen geluid door deze doeken heen kan. Deze doeken kun je ook bedrukken. Print het logo van je restaurant op het doek of een mooie foto van de stad waar je restaurant is gevestigd, Daarnaast is het ook goed om bij het uitkiezen van de vloeren rekening te houden met de akoestiek.