Wat doet een voedingsdeskundige met voeding?

Voedingsdeskundige nodig? Hier over kun jij advies over voeding krijgen.

Bij een voedingsdeskundige is de eerste gedachte vaak afvallen en voeding. Niets is minder waar. Als voedingsconsulent heb je veel te maken met afvallen. Maar er is zo veel meer werk binnen voeding.

Problemen met of door voeding

Het werk van de deskundige word bepaald voor het grootst gedeelte uit problemen met of door voeding. Dit zijn niet alleen maar mensen met overgewicht die willen afvallen maar veel meer problemen zijn er. Een groot gedeelte van het werk bepaald uit mensen die bijvoorbeeld suikerziekte of een voedsel allergie hebben. Maar ook mensen met een hoge bloeddruk of met gedragsproblemen. Vooral volwassen mensen en kinderen met gedragsstoornissen worden steeds vaker door gestuurd naar een voedingsconsulent.

Met een gedragsstoornis naar de voedingsdeskundige.

Ondanks dat het vreemd klinkt komen mensen met gedragsproblemen steeds vaker bij een voedingsspecialist terecht. Dit omdat er steeds meer onderzoeksresultaten aantonen dat voeding hierbij een verband trekt. Iedereen weet dat energiedrank niet bevorderlijk is voor kinderen. De oppeppers maken de kinderen onrustig en zorgen ervoor dat ze druk worden. Maar niet alleen energiedrank is een probleem. Zo kan een kind met ADHD drukker worden door voedingsmiddelen als een banaan of pindakaas. Dit is per kind verschillend in producten en of hij of zij er wel of niet op reageert.

Eten en drinken van levensbelang.

Het eten en drinken wat je gebruikt is van levensbelang om je energie te geven. Wat als er geen energie uit de voeding gehaald wordt? Veel eten wat je tegenwoordig koopt zit vol e nummers. Nu is niet ieder e nummer een probleem maar er zijn er een aantal die gewoon niet goed voor je zijn. Matig of stop hier mee om deze voeding te gebruiken.